Sposób przygotowania

1. Marchewki, pietruszkę, seler, cebulę oraz ziemniaki obrać i pokroić. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i dodać kostkę rosołową. Doprawić do smaku i zagotować.
2. Mięso mielone wyrobić razem z sosem sojowym, bułką tartą oraz jajkiem, doprawić. Z powstałej masy formować niewielkie pulpeciki, a następnie kłaść je na wrzący wywar. Gotować 45 min. Pod koniec dodać starte ogórki i śmietanę, gotować ok. 10 min. Wsypać koperek.
3. Zupę podawać na ciepło razem z pulpecikami oraz pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    lubię ogórkową.Dziwny kolor ma na tym zdjęciu,ale to chyba wina aparatu co?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl na zupe z pulpetami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    chętnie wypróbuję te przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !