Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową i ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Na patelni w łyżce oliwy i 6 łyżkach wody dusić cebulę około 4 minut. Po upływie tego czasu dodać fasolkę i gotować razem mniej więcej 2 minuty. Ziemniaki dokładnie rozgnieść, przełożyć do miseczki, dodać fasolkę, roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 łyżek oliwy, czosnek i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, obsypać tartą bułką i przełożyć do niego przygotowaną wcześniej masę. Masę polać 2 łyżkami oliwy i posypać z wierzchu tartą bułką. Piekarnik rozgrzać do 180\"C i wstawić do niego naczynie z klopsem na 20 minut. Potrawę można podawać zarówno gorącą, jak i zimną.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawa potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !