Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta w śmietanie z jajami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
tłuszcz 4 łyżki
śmietana 1 szklanka
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
cukier 1 szczypta
przyprawa do zup 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jaja 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta w śmietanie z jajami

Kapustę drobno pokrajać, sparzyć wrzątkiem na sicie i dusić z dodatkiem tłuszczu do miękkości. Przygotować zasmażkę z pokrajanej i przesmażonej cebuli oraz mąki i tłuszczu - podprawić kapustę. Potrawę zabielić kwaśną śmietaną i jeszcze chwilę poddusić. Dodać przyprawy do smaku. Podawać z sadzanymi jajami i z ziemniakami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁAMI 26.07.2011 13:29
Ciekawy, głosuję!
halinka1011 08.07.2011 08:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak