Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie umyć i osuszyć, nie usuwając szypułek. Podgrzać mleko, dodać masło, skruszyć i dodać gorzką czekoladę. jak czekolada zacznie się topić wówczas intensywnie mieszać. Poczekać aż zgęstnieje. Białą czekoladę w całości schować na pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu zetrzeć ją na tarce, aby powstały wiórki (najlepiej na najgrubszych oczkach). Truskawki kolejno maczać w letniej masie gorzkiej czekolady, a następnie kłaść je na ozdobnym półmisku i posypywać wiórkami startej białej czekolady.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka i moze pieknie wygladac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super przysmak
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super przysmak
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pyszne i romantyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !