Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w polewie z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

waniliowa polewa do ciast 1/2 opakowania
migdały posiekane 50 gram
żurawina
orzechy włoskie 50 posiekane
truskawki świeże 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w polewie z bakaliami

Truskawki dokładnie umyć, osuszyć - pozostawiając szypułki. Polewę do ciast roztopić w gorącej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Po zastygnięciu polewy maczać w niej kolejno truskawki i odkładać na ozdobny półmisek. Następnie na każdej z truskawek rozkładać, bądź rozsypywać losowo bakalie. Każda truskawka może mieć na sobie jedynie jeden rodzaj bakalii, lub wymieszane wedle uznania. Po rozłożeniu bakalii poczekać aż masa wystygnie i włożyć do lodówki na pół godziny. Podawać schłodzone.

Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 22.03.2012 18:41
pychota
marchewka 24.07.2011 23:54
uwielbiam takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak