Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać stopniowo 200 gram cukru pudru oraz cukier waniliowy. Miskę z ubijaną pianą postawić na parującym gorącą parą garnku i ubijać do momentu aż cała masa zgęstnieje. Blachę do pieczenia wysmarować masłem, a następnie delikatnie oprószyć mąką. Ubitą masę nakładać do papierowej tutki lub materiałowej strzykawy z szerokim ujściem (używana do bitej śmietany) i wycisnąć na blachę masę formując przy tym niewielkich rozmiarów miseczki. Gotowe miseczki bezowe wstawić do rozgrzanego do 120 stopni piekarnika i zapiekać je przez 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach od piekarnika. Owoce umyć, oczyścić i osuszyć. 200 gram jagód zmiksować. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. DO tak ubitej śmietany dodać zmiksowane jagody i całość dokładnie utrzeć na jednolity krem. Gotowe bezowe miseczki wyciągnąć z piekarnika i do każdej z nich włożyć po porcji utartego kremu śmietankowo-jagodowego. Na wierzchu poukładać pozostałe jagody oraz porzeczki.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    zapowiada się rewelacyjnie, jak dla mnie duży +
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    plusik także ode mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    to na pewno by mi bardzo smakowało
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    fajny deser
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super pomysł
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !