Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z gęsią wątróbką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 15 dag
wątróbka gęsia 25 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sos beszamelowy 1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z gęsią wątróbką

Makaron ugotować, odcedzić. Wątróbki opłukać. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, zasmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Włożyć wątróbki, wlać 3-4 łyżki wody, dusić pod przykryciem 15 min. Wątróbki drobno pokrajać, połączyć z makaronem i połową sosu beszamelowego. Masą napełnić muszelki, pokryć resztą sosu. Posypać tartą bułką, zapiec. Muszelki podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 18.11.2011 10:58
hmm
satysfakcjakuchenna 13.07.2011 09:51
Wątróbka jest zdrowa, ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak