Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z grzybów świeżych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
mąka 20 dag
grzyby świeże 50 dag
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
jaja 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
przyprawa do zup 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka usiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z grzybów świeżych

Zagotować mleko z masłem i zaparzyć mąkę. Grzyby oczyścić, starannie opłukać, udusić z cebulą na tłuszczu. Gdy ostygną zemleć w maszynce. Do przestudzanego ciasta dodać grzyby, tartą bułkę i żółtka. Dokładnie wyrobić, dodać przyprawy i ubitą z białek pianę. Posypać tartą bułką. Przygotowaną masę wkładać do filiżanek wysmarowanych masłem i posypaną bułką tartą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak