Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier, żółtka, zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 części. Masa :cukry mieszamy ze sobą. Mleko miksujemy ze śnieżynką na najwyższych obrotach 5 minut. Następnie dodajemy cukier, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodajemy śmietanę. Ciasto przekładamy masą. Z reszty masy pozostałej po wysmarowaniu ciasta, sporządzamy ciemną masę dodając łyżkę kakao i dekorujemy ciasto w dowolny sposób. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepyszne cudeńka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pięknie się prezentują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !