Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe z bezą

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 2 szklanki
mąka 400 g
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 3 łyżki
cukier puder 300 g
sok z cytryny 1 łyzka
masło 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe z bezą

Ciasto:
mąkę wymieszać z proszkiem i 3 łyżkami cukru. Zagnieść z żółtkami i masłem na ciasto. Włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec 15 minut.
Beza:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier 300g i sok z cytryny.

Ubite białka wymieszać z porzeczkami, włożyć na wystudzone ciasto. Piec w 120-100 stopni aż beza będzie sucha.

Wystudzić przed podaniem. Posypać świeżymi porzeczkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 14.04.2012 16:46
smaczne
Margo1 22.01.2012 11:49
smaczne
KasiaK90 15.09.2011 11:56
super
mala2021 05.08.2011 11:24
pyszne ciasto
Beatris 16.07.2011 10:28
Skusiłabym się na kawałek.
polly66 15.07.2011 18:13
robiłam bardzo podobne więc to na pewno jest warte grzechu:)
pioge7 10.07.2011 09:48
pycha
mehia 08.07.2011 21:17
kuszące
Nina7 08.07.2011 13:01
prezentuje się pysznie:)
ewasylwia 08.07.2011 10:50
porzeczki mam więc chyba się skuszę
Misiabe 08.07.2011 03:13
wygląda przepysznie!!
Agnieszka_B 08.07.2011 00:16
Prezentuje się... przepysznie!
Robert10 07.07.2011 22:19
wygląda kusząco i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak