Sposób przygotowania

Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim mięso i wyjąć. Teraz do szybkowaru włożyć oczyszczone marchwie oraz oczyszczone i pokrojone cebule, włożyć też na powrót mięso, zalać wszystko winem (tak by pokrywało zawartość szybkowaru), dodać koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć oczyszczone i pokrojone kartofle, oprószyć solą i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać przez dalszych 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !