Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kartoflami duszona z winem z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
tłuszcz 6 dag
białe wino 1 niepełna szklanka
cebula 3 sztuki
marchew 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kartofle 1 kg
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kartoflami duszona z winem z szybkowaru

Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim mięso i wyjąć. Teraz do szybkowaru włożyć oczyszczone marchwie oraz oczyszczone i pokrojone cebule, włożyć też na powrót mięso, zalać wszystko winem (tak by pokrywało zawartość szybkowaru), dodać koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć oczyszczone i pokrojone kartofle, oprószyć solą i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać przez dalszych 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak