Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki z kapustą kiszoną i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1/2 kost.
cukier 1 łyżka
mleko 1/2 szkl.
drożdże 1/2 kost.
sól
szynka 150 g
woreczek kapusty kiszonej
margaryna 3 łyżki
kostka rosołowa
kminek
koperek
jajko 2 do ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z kapustą kiszoną i szynką

1. CIASTO:
- mąkę wymieszać z 4 jajkami.
- rozpuścić margarynę
- mleko wymieszać z cukrem. Do letniego mleka dodać drożdże wymieszać. Wlać do mąki z jajami. Wymieszać (zagniatać rękami). Dodać margarynę (partiami) zagnieść.
- Ciasto posypać mąką. Przykryć ręcznikiem. Odczekać 40 minut.
- Rwać po kawałku. Rozwałkować, pokroić w kwadraty, prostokąty lub trójkąty. Na każdy kawałek rozwałkowanego ciasta położyć nadzienie szyneczkowo-kapuściane(2). Zwinąć w dowolny sposób. Górę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać koperkiem i kminkiem.
2. NADZIENIE:
- 150 g szynki pokroić
- woreczek kapusty kiszonej ugotować
- szynkę podsmażyć na margarynie, dodać ugotowaną kapustę, wymieszać, dodać kostkę rosołową i kminek. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.11.2011 00:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak