Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler z cebulą z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 2 sztuki
cebula 4 sztuki
tłuszcz 10 dag
woda 2 szklanki
śmietana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Seler z cebulą z szybkowaru

Oczyszczone selery poprzekrawać na pół, cebulę posiekać. Selery i cebulę wrzucić na rozgrzany w szybkowarze tłuszcz, a gdy zaczną się rumienić, wlać wodę z rozpuszczoną kostką maggi, popieprzyć i ewentualnie trochę posolić . Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać roztrzepane ze śmietanką jajo i wymieszać. Podawać do kurczęcia z rosołu.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.04.2012 22:17
muszę to wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak