Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany leszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2 szt.
cytryna 1 szt.
cebula biała 2 szt.
oliwki czarne 1/2 słoika
oliwa
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany leszcz

Leszcze umyj i ułóż na talerzu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podduś. Dodaj sok ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz roztarty liść laurowy. Całość przypraw solą i pieprzem.
Oliwki czarne pokrój, paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój i dodaj do marynaty.
Leszcze posmaruj z obu stron przygotowaną marynatą i odstaw w temp. pokojowej na kilka godzin pod przykryciem.
Po wyjęciu z marynaty, rybę połóż na grilla i piecz 30 min., obracając od czasu do czasu i polewając oliwą w czasie grillowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.07.2011 21:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak