Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salami do mowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso kozie 80 dag
słonina 20 dag
cukier 3 gram
Kolendra cała Prymat 2 gram
osłonki do kiełbasy
Pieprz czarny mielony Prymat 4 gram
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 24 gram

Przepis i sposób przygotowania na: salami do mowej roboty

Oczyszczone mięso i słoninę pokrój w kostkę. Posyp solą, cukrem i pieprzem i kolendrą. Włóż na noc do zamrażarki.
Masę mięsną rozmróź. Zmiel w maszynce przez sitko o oczkach 3 mm. Do masy wlej pół szklanki przegotowanej zimnej wody, wyrób. Masą napełnij osłonki kiełbasiane. Powieś w przewiewnym miejscu na 3-4 tygodnie. Po tygodniu możesz je uwędzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.07.2011 21:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak