Sposób przygotowania

Herbatę zalac wrzątkiem i odsatwic na 3 minuty .Odcedzic .Kremówkę zagotowac ,zdjąc z ognia Pełnomleczną kuwerturę i herbatę dodac do śmietanki i rozpuścic .Dodac masło wymieszac i wstawic do lodówki do zastygnięcia .Potem starannie utrzec na gładką masę ,dodają w trakcie ucierania masło kokosowe .Na desce pokrytej folia aluminiowa rozsmarowac masę na grubośc 1 cm .Włożyc do lodówki do zastygnięcia .Pokroic rozgrzanym w gorącej wodzie i wytartym do sucha nożem w prostokąty 1x3 cm.W kakao obtoczyc paluszki .Wstawic je do lodówki na 2-3 godziny .Przechwywac w szczelnie zamkniętych puszkach w chłodnym miejscu.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    muszą byc smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    faktycznie,ciekawy ten przepis.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie fajny przepis, te ciastka muszą być pyszne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !