Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty w kulkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórków kokosowych 250 g
cukru pudru 7 łyżek
masła 70 g
śmietanki kremówki 30% 150 ml
czekolady 250 g
aromat cytrynowy 1 bądź rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty w kulkach

Kokos wymieszać z cukrem pudrem. Osobno zagotować śmietankę i masło. Odstawić z ognia. Do gorącej śmietanki wlać masło i przemieszać. Dodać do tego kokos połączony z cukrem, aromat i wszystko razem dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować kulki. Wstawić na 1 godzinkę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak