Sposób przygotowania

Udka dokładnie opłukać, oczyścić, następnie przekroić w stawie i posolić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaczki dokładnie umyć i wyczyścić za pomocą szczoteczki, ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu obrać i pokroić na 4 części. Ziemniaczki dodać do podsmażanych udek. Dodać również pokrojony w plasterki czosnek, czuszki i szałwię. Całość smażyć z 10 minut, często obracając. Dodać wino i 9 łyżek wody. Następnie dusić pod przykryciem przez około 20 minut. Na 3-4 minuty przed końcem duszenia dodać oliwki. Mogą być one dodane w całości lub poprzekrajane na połówki. Danie podawać na ciepło.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    pychota, kurczak i wino :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !