Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy zmiksować z wodą na dość gęstą masę. Mnie wychodzi 2,5 - 3 szklanki wody na 3 szklanki mąki. Białka ubić osobno na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą, najlepiej drewnianą łyżką. No i do gofrownicy.Są najróżniejsze przepisy, w których dodaje się cukier i tłuszcz, ale bez tego i tak wychodzą przepyszne.U mnie jadane są głównie z miodem lub z ulubionym dżemem.Aha, podobno tajemnica gofrów tkwi w tym, że po przygotowaniu nie powinno się ich kłaść, tylko postawić na kilka chwil. Wtedy będą bardziej chrupiące. Ja opieram jeden o drugi

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    woda (jakakolwiek, może być nawet gazowana)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !