Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe kotlety z jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Szczypiorek cienki 4 szczypiorki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe kotlety z jajek

8 jajek gotujemy na twardo. Studzimy je i przepuszczamy przez maszynkę. dodajemy połowe bułki tartej, jajka, przyprawy ,czosnek i posiekany szczypiorek. Wyrabiamy masę. formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy w bułce tatrej, smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 01.02.2012 16:38
pomysłowe
Nina7 08.07.2011 13:01
Zapowiadają się smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak