Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę stopić i ostudzić.
Mąkę przesiać, dodać cukier, jajko, sól, drożdże rozpuszczone w mleku i 1/2 płynnej margaryny.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na dwa placki dolny posmarować margaryną (tą co nam została), przykryć drugim, złożyć w kopertę i rozwałkować, następnie posmarować margaryną i złożyć w kopertę, margaryny starcza na 3-4 posmarowania, im więcej razy posmarujemy i rozwałkujemy tym lepsze będzie ciasto.Schłodzić w lodówce.


Czereśnie wydrylować ,wymieszać z cukrem i wiórkami kokosowymi .

Schłodzone ciasto rozwałkować na cieście równo rozłożyć czereśnie,zwinąć jak roladę i pociąć na 5 cm kawałki .Porcję ciasta ułożyć w niewielkich odstępach w wysmarowanej tortownicy,odstawić do wyrośnięcia.
Pieczemy w temp.180st około 35-40min.Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Muszę wypróbować!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja robiłam bardzo podobne z czekoladą! pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !