Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć zalewając ja 2/3szklani wody(jeśli możliwe to najlepiej w ekspresie)
Czekoladę połamać i roztopić z masłem
Żółtka oddzielamy od białek.Żółtka zmiksować w kąpieli wodnej z letnia kawa.Zdjąć z ognia i powoli dodawać cukier i czekoladę z masłem małymi porcjami.
Ubijać aż masa przestygnie.
Białka ubić na sztywna piane .Piane połączyć wystudzona masa czekoladowa.
Mus nakładamy do pucharków posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.Mus smakuje super z różnymi kruchymi ciasteczkami oraz kokosankami.Do kremu można dodać kieliszek koniaku,winiaku lub rumu.Wtedy trzeba alkohol wymieszać z kawowa esencja.Mus można dekorować bita śmietana

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !