Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki-zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
parówki 3 szt
jajko 2 szt
mleko 4 łyżki
rzeżucha 2 łyżki
ser gouda 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki-zapiekanki

1. bagietkę pokroić na kromki, rozłożyć na blasze.
2. Na każdej kromce rozłożyć po plastrze sera żółtego.
3. Parówki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać kanapki. Oprószyć suszonym oregano.
4. Jajka rozkłócić widelcem i dokładnie połączyć z mlekiem. Powstałą mieszanką polać kanapki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 280 stopni i piec ok 15 min. Wyjąć, posypać rzeżuchą i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 29.12.2013 22:52
smaczne kanapki
Krystyna32 07.07.2011 21:37
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak