Sposób przygotowania

Śliwki pokroić w paseczki , filety rybne polewamy sokiem z cytryny od razu posypać sola i pieprzem do smaku, filety rybne mogą być dowolne możemy kupić z mintaja , morszczuka albo dorsza.Warzywa obieramy i kroimy a ziemniaki w plastry , marchewkę i seler w słupki , cebulę w kostkę , na patelni chwilkę smażymy plasterki ziemniaków , do ziemniaków dodajemy cebulę , marchew i seler i smażymy kilka minut. Doprawiamy solą , pieprzem posypać skórką cytrynową , kawałki ryb obtaczamy w mące i smażymy , śmietanę łączymy z sokiem pomidorowym i czosnkiem , też posolić do smaku. Żaroodporny półmisek wysmarować masełkiem , wyłożyć najpierw warzywami , potem rybą posypać śliwkami , zalewamy sosem , na koniec tylko już posypujemy natką pietruszki i zapiekamy w gorącym piekarniku 20 minut.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo wspaniałe danie na obiad , apetyczne . Możemy jeszcze posypać przyprawa do ryb Prymat.
  • -1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo ciekawa zapiekanka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    musi być dobre....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !