Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź marynowany w oleju estragonowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag małych śledzi ( filety ) w occie
20 sztuk oliwek
łyżeczki mielonego pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź marynowany w oleju estragonowym :

Śledziki zwinąć jak rolmopsy .Ułożyć ściśle w pojemniczku . Zalać olejem estragonowym . Posypać po wierzchu mielonym pieprzem . Zostawić zakryte przez 2 dni. Po tym czasie nadają się do podania .Podawać odsączone z oleju . Zwinięte w rulonik , obłożone oliwkami .
Jeśli nie mamy oleju estragonowego , możemy zrobić go dodając do butelki z dobrym olejem słonecznikowym lub oliwy z oliwek świeży lub suszony estragon . Po tygodniu olej jest już aromatyzowany .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 30.08.2010 09:59
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak