Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier puder 10 dag
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
mleko 1 szk
brzoskwinie w puszce 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet brzoskwiniowy

Z 3 żółtek, cukru pudru i masła utrzeć jednolitą masę. Postawić na ogniu, dodać mąkę i dolewać gorące mleko cały czas mieszając. Dodać cukier waniliowy i zdjąć z ognia. Dodać żółtko i delikatnie wymieszać. Z białek i łyżki cukru pudru ubić pianę, dodać do masy. Brzoskiwienie pokroić w kostkę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w temp. 180 stopni przez 15-20 min. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.09.2012 17:40
chętnie bym zjadła
Papryczka 16.07.2012 16:28
fajny
alaaa 08.03.2012 15:00
ciekawa propozycja
kate.500 22.01.2012 19:23
pycha
Izabela28 25.09.2011 13:07
fajny pomysł na deser:)
Ania67 05.08.2011 08:28
pycha
joanna77 08.07.2011 10:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak