Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza perłowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion wołowy 7 szklanek
oliwa 1 łyżka
grzyby suszone 50 g
kasza 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza perłowa.

Kaszę zalewamy 4 szklankami zimnej wody i moczymy przez noc. Grzyby zalać 3 szklankami gorącej wody i również moczyć przez noc. Do kaszy dodać łyżkę oliwy a następnie gotować do miękkości. Po ugotowaniu powinna być lekko twarda. Odstawić nie odlewając wody, by jeszcze trochę zmiękła. Grzyby ugotować do miękkości. Wyjąć osączyć i pokroić w paski. Następnie włożyć je z powrotem do garnka z wodą w której się gotowały, i dodać bulion oraz kaszę. Postawić na ogniu i gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.07.2011 20:59
pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak