Sposób przygotowania

Cukinię myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w plastry o grubości 1 – 1,5 cm każdy. Skórkę z cukini można następnie obciąć choć nie jest to konieczne. Lekko je rozbijamy (na tyle aby powstały rowki dzięki którym panierka będzie się lepiej trzymać). Następnie posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Każdy z kawałków cukinii obtaczamy w jajku i bułce jak tradycyjne schabowe. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor po obu stronach, podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poproszę na wynos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo często robię podobne. Już czekam na cukinię ze swojego ogródka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo je lubie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    uwielbiam je wr?cz ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !