Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z farszem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
grzyby świeże 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z farszem grzybowym

Placki ziemniaczane możemy po usmażeniu odkładać na ciepłe miejsce, a następnie kłaść nadzienie i przykrywać drugą połową placka.
Farsz Grzybowy: Grzyby drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na oleju dodajemy grzyby i razem dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz, sól, śmietanę i masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 07.07.2011 15:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak