Sposób przygotowania

# Ok .1/2 l przecisniętych ziemniaków
# 1 jajko
# 2 lyzki pełne maki
# 1/2 kalafiora nieduzego
# brokuł (tyle co kalafiora)
# sól
# biały pieprz
# gałka muszkatołowa
# olej do smazenia


Wykonanie:
gotowane ziemniaki przepuscić przez maszynkę (praskę). Oba warzywa ugotować,wystudzić.Do ziemniaków dodać jajko , mąkę sól , pieprzi gałkę i wyrobić masę. Do niej dodać rozgniecione widelcem brokuły i kalafiora. formować male kotleciki nakladając łyzką na deskę posypaną bułką tartą. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać koniecznie z sosem śmietanowym z curry - smakuje wyśmienicie.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Kotlety ziemniaczane robię dość często.A kalafior z brokułem pewnie podałabym oddzielnie lub jako nadzienie.Super pomysł miałaś.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł, zwłaszcza dla tych co bez mięsa, a że u mnie czsami taki się trafi, to chętnie wykorzystam Twój pomysł.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękne i smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo lubię takie dania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    skąd ty masz takie fajne pomysły,super placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !