Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko smażone z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 4
mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat 3 łyzk

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko smażone z cebulką

Cebulkę kroimy na drobne kawałeczki, mięso ubijamy na płasko a następnie kroimy na paseczki. Mieso obtaczamy w majeranku, jeżeli ktoś lubi więcej dodaje wtedy więcej niż 3 łyżki(zależy od gustu i smaku). Mięso smazymy na patelni, nastepnie dodajemy cebulkę .Wszystko podsmażamy a nastepnie dodajemy wody i przykrywamy przykrywką aby sie dusiło. Pod koniec gdy mięso jest mięciutkie dodajemy soli i pieprzu do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 07.07.2011 19:47
mięso smażone z prostymi przyprawami - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak