Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kalmary

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary w krążkach 300 g
czosnek 1 ząbek
majonez 4 łyżki
sok z cytryny do smaku
olej do smażenia
mąka do panierowania
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kalmary

Sprawione kalmary umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem. Odstawić na 1 godz do lodówki.
2. Na patelni rozgrzać olej. Obtoczone w mące krążki smażyć z obu stron do momentu, aż się zarumienią. Czosnek przepuścić przez praskę. Dodać majonez i wymieszać.
3. Kalmary skropić sokiem z cytryny. Podawać z sosem majonezowo-czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.06.2013 23:27
zapowiada się świetnie
Marta1986 29.01.2012 13:06
niam niam
kasienka23 25.10.2011 21:17
musza być smaczne, szkoda tylko ze zdjęcia nie ma
Sylwia88 07.07.2011 15:28
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak