Sposób przygotowania

Sprawione kalmary umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem. Odstawić na 1 godz do lodówki.
2. Na patelni rozgrzać olej. Obtoczone w mące krążki smażyć z obu stron do momentu, aż się zarumienią. Czosnek przepuścić przez praskę. Dodać majonez i wymieszać.
3. Kalmary skropić sokiem z cytryny. Podawać z sosem majonezowo-czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    musza być smaczne, szkoda tylko ze zdjęcia nie ma
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    niam niam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada się świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !