Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki ziołowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

12 średniej wielkości kapelusze pieczarek,1 łyżka masła
szczypta pieprzu czarnego mielonego,szczypta suszonego tymianku
szczypta suszonej bazylii,2 łyżki pokrojonego koperku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki ziołowe :

Na patelni rozgrzać masło i olej. Na gorącym tłuszczu smażyć na rumiano pieczarki . W ostatniej fazie smażenia posypać wymieszanymi przyprawami z jednej i drugiej strony.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 24.10.2012 11:52
Świetny dodatek do mięs, bardzo mi smakują tak przygotowane pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak