Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 250 g
boczek wędzony 250 g
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt
oliwki zielone 8 szt
chilli do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa na ostro

1. Kiełbasę pokroić w plastry, boczek w kostkę, cebule w piórka, a paprykę w paski.
2. W garnku podsmażyć boczek i kiełbasę, następnie dodać cebule z papryką. Całość zalać 1 szkl wody i dusić, aż część płynu wyparuje.
3. Na patelni przesmażyć przecier oraz starty czosnek. Dodać do kiełbasy, doprawić solą, pieprzem, chili i cukrem. Dodać oliwki i zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.02.2014 08:38
fajny przepis
dianix 27.07.2012 12:21
cos co lubie
Barbara33 17.04.2012 16:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak