Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
pieczarki 2 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
cebula 1 szt
olej do smażenia
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z czosnkiem

1. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem mielonym. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wraz z jajkami dodać do masy mięsnej. Wsypać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem.
2. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oleju i dodać do masy mięsnej. Następnie mokrymi dłońmi formować okrągłe kotleciki i smażyć na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.10.2012 22:23
pycha
Bernadeta1 02.10.2012 00:31
bardzo lubię mielone ale za czosnkiem nie przepadam
RenataZ-et 22.05.2012 21:31
też często dodaję czosnek do mielonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak