Sposób przygotowania

BISZKOPT

BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I DALEJ UCIERAĆ. DODAĆ ŻÓŁTKA, KAKAO, MĄKĘ ZMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA (MĄKĘ PRZESIAĆ ) I LEKKO WYMIESZAĆ. PIEC OK 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.

MASA

WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ BUDYNIU WYMIESZAĆ I SMAŻYĆ NA OGNIU 5 MINUT CAŁY CZAS MIESZAJĄC. POD KONIEC SMAŻENIA DODAĆ BUDYŃ ROZROBIONY W 1/4 SZKLANKI WODY. ZAGOTOWAĆ.

GDY BISZKOPT I MASA WYSTYGNIE, BISZKOPT PRZEKRAWAMY NA DWIE CZĘŚCI. NA JEDEN PLACEK WYKŁADAMY MASĘ I PRZYKRYWAMY DRUGIM PLACKIEM. NA WIERZCH WYLEWAMY POLEWĘ I POSYPUJEMY POSYPKĄ.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pysznościowo się zapowiada :-)
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ewa, mogłabyś pisać bez capsloocka? Oczy bolą! A biszkopcik A biszkopcik cudny! a
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !