Sposób przygotowania

Z oczyszczonej kury zdjąć skórę,mięso oddzielić od kości i zemleć przez maszynkę zostawiając 1 pierś.Pierś pokroić w dość dużą kostkę.Mięso zmielone,pierś, majeranek oraz sól i pieprz wyrabiać tak długo aż masa nabierze lepkości.Skórę natrzeć przyprawą do kurczaka i rozłożyć na folii żywnościowej.Masę ułożyć w kształcie wałka- zwinąć rulon zwracając uwagę by nadzienie nie wystawało poza folię.Związać oba końce grubą nitką i obwiązać na całej długości.W garnku zagotować wodę,osolić i gotować roladę na małym ogniu przez 1 godzinę.Po ugotowaniu i ostygnięciu roladę kroić w plastry.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    biedna kurka, biedny kogut :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    o jejku pewnie to smaczne..
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale jaki smak ze swojskiego drobiu....
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ta roladka, ostatnio słyszałam,że robią taką ale ze szyi kaczki i wychodzi właśnie taki rulonik smakowitości.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tylko gdzie tu upolować swojską kurę
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ależ smakowitości u Ciebie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !