Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z curry z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina 70 dag
olej 3 łyżki
cebula 3 sztuki
marchew 3 sztuki
ryż 0,5 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z curry z szybkowaru

Cebulę i marchew oczyścić i pokroić w talarki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz i obrumienić na nim pokrojone na kawałki mięso. Wrzucić marchew i cebulę, kilka chwil smażyć, a następnie wlać tyle wody, by pokryła mięso. Wsypać curry, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, wsypać ryż i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 26.12.2013 19:29
Dobrze doprawiona
Goya 18.11.2011 10:57
mniam, dawno nie jadłam baraniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak