Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto ze świeżymi jabłkami i bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier wanilowy 1 sztuka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
jabłka 5 dużych
bita śmietana 1 sztuka
płatki kukurydziane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto ze świeżymi jabłkami i bitą śmietaną

Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć do tortownicy i piec ok. 30 minut w temperaturze ok. 170 stopni. Gdy ciasto wystygnie, udekorować boki i górę bitą śmietaną. Pokroić jabłka na plastry i ułożyć na wierzchu ciasta. Boki udekorować np. płatkami kukurydzianymi. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 02.09.2011 14:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak