Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
bułka pszenna
śmietana
jajko
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowe

Grzyby ugotować, bułkę namoczyćw śmietanie, jajka ugotować na twardo , cebulę zeszklić na maśle .Grzyby, cebulę i bułkę zemleć, dodać posiekane jajka, orzechy, sól, pieprz i dwa surowe żółtka, dokładnie wymieszać .Ubić na sztywno pianę z białek, dodać do przygotowanej masy, posypać 2 łyżkami bułki tartej i wyrobić. Formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej,smażyć na maśle lub oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.07.2011 12:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak