Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory nadziewane mięsem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 12 szt
ryż 10 dag
pieczeń wieprzowa 20 dag
cebula 5 dag
tłuszcz 2 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 łyżka
śmietana 0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory nadziewane mięsem i ryżem

Cebulę posiekaj i przysmaż.Ugotuj ryż.Pieczeń wieprzową posiekaj lub przepuść przez maszynkę.Połącz wszystkie składniki,dodaj sól,pieprz i jajko,dokładnie wymieszaj.Pomidory powinny być dojrzałe,ale jędrne,średniej wielkości.Opłucz je i pościnaj wierzchy na 3/4wysokości.Wydrąż ziarnka,osól pomidory i napełnij je farszem.Przykryj ściętymi wierzchami.Ułóż do zapiekania,zalej śmietaną z sola.Wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj przez 10-15minut.Podawaj posypane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak