Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wsypać do miski, zrobić zagłębienie, wlać płynny miód, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, dodać sparzone, obrane i drobno posiekane migdały, posiekaną skórkę pomarańczową, przyprawy i sodę oraz dobrze wyrobić ciasto, rozwałkować, podsypując mąką, na prostokąt grubości 1 cm. Wyłożyć na dobrze wysmarowaną masłem i oproszoną mąką blachę o trzech brzegach (tzw. mazurkową); posmarować ciasto dokładnie po wierzchu mlekiem za pomocą pędzelka. Piec 30 min. w dobrze nagrzanym piekarniku. Kroić na prostokąty zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !