Sposób przygotowania

obraną i pozbawioną pestek dynię gotować w lekko osolonej wodzie (szklanka) na bardzo małym ogniu, dopóki dynia nie stanie się przezroczysta. Odcedzić, wysuszyć w ściereczce, rozgnieść i wymieszać ze skórką pomarańczową. Mąkę, żółtka, pure z dyni i wino wymieszać na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany; zostawić na 1 godz.
Delikatnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą, nabierać łyżką, wykładać do gorącej oliwy i smażyć na złoty kolor. Z cukru i wina przygotować syrop i podawać w sosjerce do polania pączków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !