Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy laskowe 400 gram
czosnek 0,5 ząbka
śmietana 2,5 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy

Do moździerza włożyć wyłuskane z łupin i obrane ze skórki orzechy, czosnek, sól oraz namoczony i wyciśnięty chleb. Wszystkie składniki dokładnie rozetrzeć i wymieszać, a następnie cienką strużką dolewać do nich oliwę i śmietanę, cały czas mieszając. Gotowy sos powinien być jednolity i gęsty. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak