Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sardelowy do śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyzka
masło 2 łyżki
wywar ze śledzi 1 szkl
pasta sardelowa 2 łyżeczki
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sardelowy do śledzi

Z mąki, łyżki masła i wywaru przyrządzić jasny sos.Dodać wymieszaną z pozostałym masłem pastę i posiekane anchois, podgrzać (nie dopuszczając do ponownego zagotowania).Podawać do śledzi i ryb gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 19.07.2011 16:17
śledź ze śledziem :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak