Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki z kalvadosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

calvados 3 łyżki
kremówka 200 ml
kuwertura 250 g
foremki pralinkowe
masło 100 kokosowe
jabłka suszone 4 szt
orzechy pistacjowe (kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki z kalvadosem

Suszone plastry jabłka drobno pokroic ,zalac calvadosem trzymac pod przykryciem 3-4 h.Śmietanę zagotowac ,zestawic z ognia .Kuwerturę pokrajac na małe kawałki dodac do śmietanki ,rozpuścic stale mieszając ,oziębic ,aż masa trochę zastygnie ,Potem utrzec na krem ,domieszac kawałki jabłka wraz z zalewą .Szprycą z szeroką nasadką w ząbki wycisakc do foremek kleksy z masy i udekorowac pistacjami lub migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.10.2012 08:50
fajne
cukiereczek 12.03.2012 09:06
ciekawe
zdzislawa2 25.02.2012 13:39
ekstra :)
barbara11561 27.08.2011 09:25
coś nowego dla mnie
cukiereczek 16.05.2011 10:10
super
ben-ka 29.10.2010 11:10
To musi być pyszne!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak