Sposób przygotowania

1. Drożdże wymieszać z cukrem, 2 łyżkami ciepłego mleka i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia, połączyć z 2 jajkami, resztą mąki i ciepłego mleka. Posolić, wyrobić ciasto. Odstawić na ok 15 min.
2. Z ciasta formować wałeczki i smarować 2 jajkami wymieszanymi z 5 łyżkami oleju, zmiażdżonym czosnkiem i ziołami. Wałki złożyć na pół i poskręcać. Ponownie posmarować mieszanką i posypać serem. Piec ok 15 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre do barszczu
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetna przekąska takie paluchy czosnkowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !