Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę lub paseczki. Wymieszać w misce z 2 łyżkami oliwy, jarzynką i przyprawą do kebaba. Odstawić na kilka min.
Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.
Mięso wyłożyć na rozgrzaną (teflonową najlepiej) patelnię i dokładnie obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wlać do mięsa pół puszki krojonych pomidorów. Wymieszać i dusić na małym ogniu.
Placki obsmażyć z obu stron (kilka sekund) na suchej patelni. Posmarować sosem czosnkowym (np. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/75634/sos-czosnkowo-musztardowy-do-pizzy.html lub http://www.doradcasmaku.pl/przepis/58433/dip-czosnkowy-z-natka.html). Następnie wykładać porcje mięsa, warzyw (w tym ćwiartki lub ósemki pomidorów i pokrojoną w kostkę paprykę). Składać na pól.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygl?da!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !