Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet arbuzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1/4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet arbuzowy

Arbuz powinien być słodki i bez pestek, pokroić na kawałki, wlać sok z cytryny i dodać 1 łyżkę cukru pudru. Następnie wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić z powrotem do zamrażarki na noc. Po wyjęciu jeszcze raz zmiksowałam, nakładałam łyżką do pucharka i ozdobiłam świeżymi listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.07.2011 08:45
Proste, a efekt bardzo pyszny.
bejciu24 07.07.2011 20:10
lubię!
suzana 07.07.2011 13:47
pychota
SmacznaPyza 07.07.2011 10:03
:-) bardzo lubię
Nina7 07.07.2011 08:30
Pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak